Julbord i Skåne

Boka ett julbord i Skåne

Julmaten är aldrig så god som månaden innan jul. Det är då som folk börjar se fram emot lite ledigt och plötsligt så längtar man efter att få dricka glögg och äta pepparkakor med familj och vänner. På jobbet så ordnas det förstås med lite fest och middag och då räknar man med att få den traditionella maten. När du ska boka ett julbord i Skåne så kan du vara lite kreativ och lägga till rätter som inte hör till den svenska julmatsmenyn, men det är väl riskabelt att enbart satsa på orientaliska kryddor då folk går och väntar på prinskorv och köttbullar.

 

Maten som ska vara med

Listan med maten som ska vara med på julbordet är välkänd och mycket viktig. Folk kanske inte talar högt om det men innerst inne så finns det mat som man bara måste få då det blir mörkt vid fyratiden och man börjar räkna dagarna till ledigheten. Bland dessa rätter så finner vi:

·         Prinskorv

·         Janssons Frestelse

·         Köttbullar

·         Sill

·         Ris a la Malta även kallat för risgrynsgröt

·         Glögg

·         Pepparkakor och knäck

·         Jul-vört

När detta finns på buffébordet så är det många som känner en barnslig längtan efter att få börja plocka på mat på tallrikarna. Om man vill vara lite kreativ och köra på thailändsk mat till jul buffén så får man ändå se till att några av rätterna nämnda ovan finns med då inte alla tycker att kokos och curry hör julen till.

Vikten av serveringspersonal

En buffet är det enklaste då man ska bjuda många på mat och det här är den typ av julbord i Skåne som man enkelt ordnar via en cateringfirma. När man bokar så bör man även se till att få serveringspersonal med maten. Det här behöver man trots att alla kan plocka själva för det kan snabbt bli oreda på bordet och det känns aldrig bra. Dessutom vill ingen mötas av tomma serveringsfat och serveringspersonalen kan snabbt fylla på med mer mat då detta behövs. Låt cateringen avgöra hur mycket ni behöver av varje rätt för de vet precis vad folk tar mest av.

Det går ju även att boka in julbordet på restaurang och det här är många gånger det smidigaste alternativet. Restaurangen har alltid serveringspersonal och närhet till köket vilket ger en stor fördel. Dessutom så kan många tycka att det känns extra kul att komma iväg och äta på en restaurang hellre än att beställa julbordet till företaget eller till det privata hemmet.

Boka i god tid

Kom ihåg att man måste boka julbord i Skåne i god tid och det särskilt då man vill äta på restaurang. Även cateringfirmor behöver god tid på sig för att beställa råvaror och se till att allt blir klart i tid. Det är inte ovanligt att man kan få ett nej om man ringer någon vecka innan man behöver maten då cateringen eller restaurangen redan är fullbokad. Ta därför det säkra före det osäkra och boka maten redan en månad i förväg. Om du inte vet exakt antal deltagare så kan du ju bekräfta detta då festen närmar sig.